65 години от рождението на Тереса Тенг Днес Doodle отдаде почит на една от най-известните песни на Тенг: "Луната представя моето сърце". Като предоставя алтернатива на предимно революционните песни, преобладаващи в континенталната част на Китай, емоционалното предаване на Тенг на този стар любимец на Мандарин я катапултира към непосредствена и дълготраен слава, която продължава и до днес.

Честит 65-ти рожден ден, Тереза ​​Тен! Поп певицата Тереза ​​Тенг (Teresa Teng) Teresa Teng’s 65th Birthday Google Doodle

Поп певицата Тереза ​​Тенг е родена на този ден през 1953 г. в Тайван. Музиката и талантът й са били доминираща и влиятелна сила в Азия през повечето от 70-те и 80-те години. Тенг успя да премести аудиторията си толкова със сладостта на гласа си, колкото със силата на меланхоличната емоция. Една от "Петте големи азиатски диви", тя е известна, че кара публиката си да грабне, а често и сълзи, в продължение на три десетилетия.

Широката популярност на Тенг се дължи и на способността й да пее на няколко езика, включително мандарин, кантонски, японски, индонезийски и английски. Издигайки много ценени спомени от детството и по-щастливите времена, наследството й продължава и до днес.