Преподавателят по йога от Лос Анджелис Dzhill Милър (Miller Jill) намери лесен начин да се отървете от стреса и болка в мускулите, без да ходи в скъпи специалисти по масаж. Всичко, което е необходимо за това - няколко топки за тенис и на няколко минути от свободното си време.


Обучение


С цел да се направи проста самостоятелно масаж и се простират на всички мускули, които трябва от 2 до 4 топки за тенис. Трябва да се помни, че топки тенис имат различни степени на твърдост. Тези, които са играли за дълго време, ще бъде по-мек от нов. По-меките топки са много подходящи за масаж на врата, твърди - за краката, бедрата и гърба.


Горната Част на Гърба


Легнете на пода и поставете топката между двете остриета. За удобство, можете да сложите главата си под възглавницата трудно. Започнете бавно, постепенно се движи нагоре, така че топките са паднали надолу.


Правете това в продължение на 2-5 минути. Ако топките се подхлъзнат, можете да ги поставите в дълги или къси чорапи, така че те да прилягат плътно заедно.


Долната част на гърба


Масаж трябва да започне от опашната кост. Седнете на пода, а след това бавно се спускат обратно в легнало положение, поставена върху топката 2 на всяка страна. Ще се почувствате натиск и огъване в кръста.


Започнете бавно се движи ставата топки, които се движат нагоре на гърба на 10-15 см. След това, в обратната посока.


Масаж на врата


Легнете по гръб и обърнете главата си наляво, който прати топката в дясната страна на шията. Бавно натиснете и преобръщане на топката (нагоре и надолу), постепенно се превръща главата си надясно, за 1-2 минути. След това повторете същото и за лявата страна на шията.


Масажни на Бедрата


Легнете на лявата си страна. Крака прави, горната част на тялото почива върху лявата ръка, свита в лакътя. Сложете топката под лявото бедро и спадна до стомаха му. Опитайте се да преместите тежестта си върху топката.


Сега се търкаля топката в бедрото на коляното и обратно в продължение на 2-3 минути. Направете същото и с другата страна.


Масаж на Стъпалата


Седнете на стол и вкара топката под крака му. Облегнете леко напред и да се премести теглото си напред. Бавно се търкаля топката назад и напред, наляво и надясно, леко натискане върху него в продължение на 30 секунди.


След това започват да се прилагат леки удари по топката на краката, тъй като, ако искате да го стъпчат в пода в продължение на 30 секунди. Повторете с другия крак.


Масаж на Ръцете


Той седи на стол в предната част на таблицата, натиснете топката с ръка и да започне да се разточва от пръстите до лакътя и в обратна посока, докато не почувствате топло. След това разширете и просто се търкаля топката, като се започва от китката. Оптималното време за масаж - 2-3 минути.


Мускулите на Гърдите и Раменете


Застанете с лице към ъгъла на стената и вкара топката под ключицата. Дишайте дълбоко и ще остане в това положение в продължение на 1 минута. След това преминете към масаж движи нагоре и надолу, наляво и надясно.


За повече контрол превърне масажират мускулите и понижаване на главата. Извършване на 1 минута и след това се промени посоката.


Масаж на Краката