Ние непрекъснато напускаме дома си по различни причини: за да работим, да учим, или просто да пазаруваме или в други случаи. И няма нищо лошо в това,когато оставяте детето си да му кажете довиждане. Въпреки това, много родители правят грешката да не направят това, и не отдават значение на такива неща

Защо това е толкова важно?

Една от основните причини, поради които трябва да бъдат припомняни всеки път, когато излизате от дома си - това е доверието. Ако оставите без обяснение детето, то ще нарушите крехкият му вътрешния свят и ще къздадете съмнения и преживявания на детето си. В крайна сметка, отделянето на детето от майката - това е повод да се докоснете до номер едно!

Ако го оставите без да се сбогувате и без да обясните защо детето остава само с мъката си, дълбоко възмущение и неразбиране, ето защо то няма да ви вярва.

Как най-добре да се каже довиждане на детето?


Отиди при детето си,прегърни го и го целуни!

Запази безгрижната усмивка,и обясни, че трябва да излезеш за известно време. Но не забравяйте да обърнете внимание, че скоро ще се върнете.

Така ще бъде избегнато детето ви да плаче. Защото детето ви показва чувствата си;защото Вие много ще му липсване и то ще ви очаква с нетърпение да се върнете - това са неразбираеми очаквания, които могат да доведат до истинска травма.

Разделно и разделяне - важен и неизбежен процес на образуване на идентичност. Така че помогнете на детето си да го овладее внимателно и без излишни емоции. Да, и умът ви ще бъде по-здрав, ако ще го оставите преди да видите в очите му, как то ще ви чака, и така няма да се тревожи за това, че ще ви няма ще се изгражда по-лесно общуването ви. с него и вашето доверие